joi, 27 ianuarie 2011

Cornulete cu rahat



Ingrediente:

  • 250 g unt,
  • 250 ml lapte,
  • 25 g drojdie de bere
  • 1 lingura otet,
  • 1/2 kg rahat,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 g zahar pudra.


Mod de preparare:

Se freaca untul (moale, la temperatura camerei), pana devine ca o spuma.
Turnam laptele caldut in care dizolvam drojdia.
Amestecam bine, adaugam otetul, amestecand in continuare.
Se adauga faina si se framanta pana avem un aluat legat, destul de tare.
Aluatul se imparte in 3 si se da la rece pentru minim 30 minute.

Se intinde  cate o foaie subtire (~1/3 cm), se taie in patratele mici (3 cm X 3 cm).
Se pun la mijloc bucatele de rahat si se ruleaza, dand forma de cornulet.
Se pun in tava pudrata cu putina faina sau pe hartie de copt.
Se coc la foc potrivit pentru 15-20 minute si se tavalesc prin zahar pudra imediat cum se scot din cuptor.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...