vineri, 10 decembrie 2010

Sardine marinate



Ingrediente:


  • 500 g sardine,
  • sare,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 ceapa,
  • 250 ml apa,
  • 3 linguri otet (de mere),
  • 1 lingura zahar,
  • 5 boabe de piper negru,
  • 1 catel de usturoi,
  • 5 boabe de coriandru,
  • 1/4 lingurita ienibahar.


Mod de preparare:

Se curata sardinele de intestine si se taie capul.
Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor).
Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare.
Asezam sardinele intr-un recipient (care sa aibe capac), printre ele asezam si rondele de ceapa.
Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline si se dau la rece pana facem marinata.
Pentru marinata, punem la fiert 250 ml apa cu otetul, boabele de piper si zaharul.
Lasam sa dea cateva clocote, dupa care lasam sa se raceasca.
Cand marinata s-a racit, adaugam usturoiul taiat feliute, boabele de coriandru si praful de ienibahar.
Punem marinata peste sardine si dam la rece pentru minim 24 ore.

Bon Appetit!

2 comentarii:

  1. Intradevar!
    Se poate folosi si alt fel de peste (daca nu gasiti sardine), de exemplu sprot, hamsii, cred ca merge si cu macrou.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...