luni, 18 octombrie 2010

Musaca


Ingrediente pentru Musaca

  • 500 g carne tocata amestec (vita+porc)
  • 3 rosii,
  • 2 cepe,
  • 1 lingura bulion,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • o lingurita de oregano,
  • o legatura de patrunjel,
  • 7 cartofi mari,
  • 50 g unt,
  • 3 linguri cu faina,
  • 500 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 100 g iaurt natur,
  • 100 g branza,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata in putin ulei, dupa care adaugam carnea tocata.
Adaugam rosiile tocate marunt, usturoiul pisat si bulionul.
Condimentam cu sare, piper, oregano si patrunjel verde.

Cartofii se curata de coaja, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Cartofii trebuie fierti doar pe jumatate.

In tava in care pregatim musacaua, pe care o ungem cu ulei,  aranjam un strat de cartofi, adaugam carnea si acoperim cu un strat de cartofi.

Pregatim si sosul care-l vom pune deasupra.
Intr-o tigaie, topim untul, adaugam faina si amestecam.
Stingem cu laptele si amestecam pana sosul devine cremos.
Batem oualele cu iaurtul, adaugam branza rasa si condimentam cu sare si piper.
Acest amestec se amesteca cu sosul din lapte.
Daca branza este sarata, poate ar fi bine sa nu mai adaugati sare.
Turnam uniform amestecul obtinut si dam la cuptor pentru 50-60 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...