marți, 26 octombrie 2010

Cum se pune varza la murat


Varza murata este de nelipsit din orice gospodarie.
Exista oare vre-un roman care nu mananca celebrele sarmale?
Chiar daca nu reusiti sa o murati voi, sigur mergeti in piata si o cumparati gata murata.
Dar nu este mai bine cand o aveti la indemana si stiti cum si unde a-ti pregatit-o?

Ingrediente:

Pentru un butoi de 100 litri:
  • 25-30 buc varza,
  • crengi uscate de marar,
  • boabele de la un stiulete de porumb,
  • 4 radacini de hrean,
  • 2 gutui,
  • ~ 3 kg sare grunjoasa.

Mod de preparare:

Varza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi.
Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa.
Inainte sa asezam varza in butoi punem un furtun, pentru ca varza trebuie vanturata (este mult mai simplu cu un furtun, decat sa scoatem apa din butoi si sa o vanturam).
Asezam verzele in butoi cu partea cu sare in sus.
Adaugam hreanul, gutuile taiate in patru, porumbul boabe si crengile uscate de marar deasupra.

Acum trebuie umplut butoiul cu apa si potrivit de sare.
La 10 litri de apa adaugam 500 g cu sare.

Se umple butoiul cu apa, punem capacul, pana a doua zi cand trebuie vanturata, se sufla in furtun de cateva ori.
Se repeta operatia vreo cateva zile, depinde de voi cat aveti chef.

Acum nu avem decat sa asteptam vreo 2-3 saptamani pana se acreste.
Depinde de temperatura unde este depozitata, de cat de repede se acreste.

Un comentariu:

  1. I'm gone to say to my little brother, that he should also go to see this website on regular basis to get updated from most up-to-date news update.

    My web blog: schmuck fotografie studio Licht-Box

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...