vineri, 20 august 2010

Paine de casa


De mult nu am mai facut paine in casa.
M-am gasit si eu pe caldurile astea sa incing cuptorul!

A meritat!

Ingrediente:

  • 1kg faina,
  • 1 lingura sare,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 1 lingurita zahar,
  • 40 g drojdie,
  • 500 ml apa calduta.

Mod de preparare:

Facem maiaua.
Amestecam intr-un castron drojdia cu zaharul, putina apa si  2 linguri de faina.
Se lasa la caldura pana creste.

Intre timp cernem faina si punem apa pe foc sa se incalzeasca un pic.

Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem uleiul, sarea, apa si maiaua.
Amestecam usor cu o lingura, dupa care framantam cu mana ~ 10 minute.
Se lasa la crescut in loc cald pentru ~ 1 ora.

Ne ungem cu ulei pe maini si suprafata de lucru, apoi impartim coca in 4.
Luam doua din ele, le rulam si le impletim.
Repetam operatiunea si cu celelalte doua.
se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
Se mai lasa sa creasca in tavi pentru 10 minute si apoi se da la cuptor pentru o ora la 200 grade.

Stiu ca miroase bine, dar evitati totusi sa o mancati calda!

Bon Appetit!

3 comentarii:

  1. o painica foarte faina!
    cu drag Maria!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai putea sa imi spui ce greutate a avut painea ta dupa coacere?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu m-am intrebat dupa cateva zile.
    Imi pare rau ca nu am cantarit-o!
    Cu prima ocazie cand mai fac, revin cu raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...