marți, 31 august 2010

Ficat de vita venetian


Ingrediente pentru Ficat de vita venetian


  • 500 ficat de vita,
  • 2 linguri de faina,
  • 2 buc ceapa
  • 3-4 linguri ulei,
  • 30 g unt,
  • o lingura otet,
  • 200 ml vin alb,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel.


Mod de preparare:

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si cu 3 linguri de apa.
Se prajeste pentru ~ 15-20 minute (pana se inmoaie).

Intre timp pregatim ficatul.
Se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri de 1cm si lungi de 5 cm.

Cand ceapa este gata se scoate, se adauga untul si se prajeste ficatul (tavalit inainte prin faina).
Se pune si otetul peste ficat.
Ficatul de vita se prajeste maxim 5 minute.
Se adauga vinul si ceapa peste ficat si amestecam usor.
Condimentam cu sare si piper.
Inainte de a stinge focul adaugam patrunjel verde tocat marunt si amestecam.

Servim fierbinte cu mamaliguta.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...