miercuri, 21 iulie 2010

Paella cu fructe de mare


Ingrediente:

  • 200 g morcov,
  • 200 g ardei rosu,
  • 200 g mazare,
  • 6oo g fructe de mare (creveti, calamar, midii, sepie),
  • sofran,
  • 400 g orez,
  • 200 ml vin alb,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei usturoi,
  • 2 rosii,
  • o legatura patrunjel verde,
  • lamaie.


Mod de preparare:


Morcovii se curata de coaja si se taie cubulete,
Ardeiul se curata de cotor si seminte si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Rosiile se taie cubulete (folosim atata pulpa cat si coaja).

Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert, cand aceasta da in clocot adaugam morcovii.
Peste 5 minute adaugam mazarea, si dupa alte 5 minute adaugam si ardeiul.

Intr-o oala punem 2 litri de apa, adaugam o lingura de delikat, un pliculet cu sofran pur (~ 0.12 g) si orezul.
Se lasa la foc mic pana se duce toata apa si orezul s-a fiert.

Calim ceapa si usturoiul, adaugam fructele de mare (decongelate in prealabil, daca folositi congelate).
Dupa 10 minute adaugam vinul, dupa alte 5 minute adaugam rosiile si condimentam cu sare si piper.
Apoi adaugam legumele (morcov, mazare si ardei) si orezul.

Stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat.

Servim fierbinte, stopind cu zeama de lamaie.
Sa nu va lipseasca vinul alb!

Bon Appetit!

PS: Fructele de mare se mananca proaspete doar in lunile cu "r" adica (ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, noiembrie, decembrie).

2 comentarii:

  1. Intradevar, si nici nu este foarte multa munca, cum credeam.
    De mult ma chinui sa o fac si iata ca am reusit!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...