luni, 1 februarie 2010

Tort DIPLOMAT


Tortul  DIPLOMAT este solutia unei aniversari deosebite.
Pacat ca sarbatoritul este mult prea mic sa-si dea seama ce minunatie i-a facut mami.




Ingrediente:

piscoturi
5 oua
2 pliculete gelatina dr. Oetker
250g zahar
1 cutie compot ananas
1 portocala, cateva visine- pentru decor
750 ml frisca
putina zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot ~ 15 minute.
Dupa care se pune in baie de aburi ~ 3 minute (atentie la gelatina, sa nu fierbeti pentru ca-si pierde calitatile).
Gelatina se va lasa sa se raceasca singura la temperatura camerei.
Bucatile de ananas din compot se taie mult mai mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale se amesteca cu zaharul, se bat cu mixerul ~ 10 minute, dupa care se pun la foc mic, pana se face o ciulama.
Cand se raceste ciulamaua se va amesteca cu gelatina racita.

Frisca se bate cu mixerul si se amesteca cu ciulamaua, se adauga si bucatelele de ananas (stoarse de zeama).

Intr-o cratita destul de maricica , care se va uda cu apa, se pune folie de plastic, se aranjeaza fructe dupa preferinte (eu am pus prtocale, visine si ananas).
Se adauga compozitia de tort si se aranjeaza un strat de piscoturi.

Se lasa la frigider pana se intareste (de preferat peste noapte).
Se rastoarna pe platou si se orneaza dupa preferinta.

Eu am ornat tortul si cu forme de ciocolata. Am topit putina ciocolata neagra, vreo 4 patratele. Le-am pus intr-o punga de plastic pe care am introdus-o in apa fierbinte.
Pe o folie de aluminiu am facut bulinute si inimioare. Se lasa la intarit dupa care se desprind cu grija sa nu se rupa.

Am avut 10 inimioare (atatea luni a facut piciul meu).

Bon Appetit!

4 comentarii:

  1. Este delicios!!!LA MULTI ANI , FILIP!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este!
    Oare piciul si-a dat seama ca e delicios?
    Ca doar a gustat din el!

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut prajitura boema si mi-a iesit un deliciu.si as vrea sa incerc si acest tort diplomat dar as vera sa stiu cata gelatina sa pun,gramajul ma intereseaza...pentru ca eu stau in italia si aici nu se gasesc toate ingredientele.eu am cumparat o gelatina nu este de firma si are 25 de grame.si piscoturile se pun deasupra?helpppppppp please

    RăspundețiȘtergere
  4. Pliculetul de gelatina are 9-10 grame.
    Asa ca din pliculetul de 25 grame, te sfatuiesc sa mai opresti putina, adica sa nu o pui pe toata.
    Pupici si spor la decorat

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...