miercuri, 6 ianuarie 2010

Salata a la russe





Ingrediente:

6 cartofi
3 morcovi
100 gr  mazare
1/2 borcan de  gogosari acri (400 gr)
1/2 borcan de castraveti acri (400 gr)
maioneza 
sare, piper

Mod de preparare:
Cartofii si morcovii se curata de coaja si se pun la fiert in apa rece. Mazarea se pune  si ea la fiert separat. Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se toaca marunt, la fel si gogosarii si castraveciorii.
Daca se face cu maioneza de post fie o cumparati din comert, fie se prepara in casa din 2 cartofi fierti, 2 linguri mustar, zeama de la o jumatate de lamaie si 50 ml ulei. (Daca este prea tare se pot adauga si 3-4 linguri de apa). In caz ca se face cu maioneza obisnuita se prepara din 2 galbenusuri crude, o lingurita de mustar, zeama de la o lamaie (sau sare de lamaie stinsa in apa minerala) si ulei cat cuprinde (~ 100 ml).
Se amesteca legumele cu maioneza. Pentru cei care tin post, se poate folosi maioneza de post.
Se condimenteaza cu sare si piper.
La aceasta salata se pot pune si alte legume la fiert: telina, pastarnac, porumb.
BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...