miercuri, 20 ianuarie 2010

Cartofi taranesti


Ingrediente:

6 cartofi, 3 cepe, 200 gr costita afumata, un paharel ulei, 2 linguri bulion, sare, piper


Mod de preparare:


Cartofii se curata de coaja, se taie in doua, apoi in felii de ½ cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pe jumatate.
Intre timp se curata ceapa si se taie fideluta. Se pune la calit in ulei, se tine pana capata o culoare aurie, dupa care se adauga costita afumata, taiata feliute subtiri si inguste. Se mai tin pe foc ~ 15 minute, dupa care se adauga bulionul indoit cu putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper.


Intr-o cratita, se pun jumatate din cartofi, apoi jumatate din compozitia cu ceapa si costita, iar cartofi, iar ceapa cu costita.
Se dau la cuptor pentru aproximativ o ora.


Este o garnitura excelenta pentru multe feluri de fripturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...