vineri, 1 ianuarie 2010

Caltabos

Ingrediente:

1 kg carne de porc mai grasa
500 gr plaman de porc,
200 gr ficat de porc
100 gr orez
2 cepe
mate de caltabos
3 foi de dafin
boia dulce, iute
sare
piper

Mod de preparare:

Ficatul si plaminul se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabusa in putina untura sau cu slănina proaspata, taiata marunt.
Orezul se alege, se spala si se pune la fiert pina se umfla, apoi se scurge si se clateste cu apa rece.
Carnea, ficatul si plamanul, se toc cu masina de tocat carne.
Se amesteca carnea tocata cu orezul si ceapa, se condimenteaza cu sare si piper. Se poate adauga si o lingurita de boia iute. Cu compozitia rezultata se vor umple matele de caltabos.
Caltabosii umpluti se pun la fiert intr-o cratita cu apa in care se va adauga 2 lingurite de boia dulce si 3 foi de dafin. Focul trebuie sa nu fie mare, sa nu plesneasca matul. Se vor tine pe foc pentru 60 minute.
Daca aveti posibilitatea caltabosii se pot afuma.
Se pot servi cu mustar sau cu pasta de hrean.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...